єРобота: як кондитерки з Луцька розвивають бізнес з виготовлення веганських солодощів
15 листопада, 2023
Декілька років тому Діана Познякевич вирішила стати веганом, тож відмовилась від їжі тваринного походження. Рішення було зважене і свідоме. Утім, після зміни режиму харчування Діана зіткнулась з проблемою: круп та овочів у супермаркетах рідного Луцька було достатньо, проте веганських солодощів відчутно бракувало.
Що по солоденькому?
Асортимент веганських солодощів в Луцьку не надихав: це були або горіхи, або сухофрукти, або горіхи з сухофруктами разом. Подача теж була однакова та не цікава.
«Якщо хочеш зробити щось якнайкраще — зроби це сам», — згадала це правило Діана та почала готувати корисні десерти для себе і родини власноруч.
Одного дня до неї в гості завітала близька подруга Ольга Берестюк, скуштувала смаколики Діани — і одразу запропонувала перетворити захоплення на бізнес. До того ж тема здоров’я об’єднувала подруг ще з університету. Так народився бренд веганських десертів GoodMood Food.
Грант «Власна справа»
Солодощі GoodMood Food — авторські рецепти з використанням натуральних і корисних продуктів, без глютену та шкідливих домішок.
Засновниці справи не гаяли часу дарма і подали заявку на грант «Власна Справа», надихнувшись можливістю отримати допомогу від держави. Здобувши фінансову підтримку, Діана та Ольга закупили потрібне холодильне обладнання. Завдяки технічному оновленню бізнес-партнерки змогли збільшити та пришвидшити виробництво.
Зараз Діана та Ольга мають вже понад 50 партнерів по всій країні, співпрацюють з низкою кав’ярень.
Наступний крок — GoodMood Food на поличках супермаркетів Києва.
Довідково:
Урядова грантова програма «єРобота» діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг — можливість для кожного охочого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками: