Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гастрономія

Мініпекарня

Хліб в усі часи був одним із найпопулярніших продуктів в раціоні людини. Сьогодні хлібобулочні вироби є продуктом щоденного попиту і входять в трійку найпопулярніших продуктів серед українців.

Мініпекарня може бути домашнім варіантом ведення бізнесу. Такий бізнес привабливий своєю доступністю і відсутністю великих витрат. Головне — знайти клієнтів, які готові купувати вашу продукцію. Асортимент виробів для мініпекарні рекомендується формувати з 5-8 товарних позицій. Зазвичай в ньому є і корисний, і традиційний хліб.

Приклад асортименту мініпекарні:

  • фірмовий хліб зі злаками та насінням;
  • традиційний пшеничний і житній хліб;
  • італійський хліб чіабатта;
  • французькі булочки та круасани.

 

Стартувати можна навіть з маленьким капіталом. Цього бюджету вистачить на придбання бюджетної духовки та приладу для замішування тіста. Всі інші роботи прийдеться робити вручну. Такі стартапи виправдані, коли планується випікати в день до 200 кг випічки.

Щоб обладнати мініпекарню за всіма правилами хлібопекарської справи, потрібно значно більше коштів. Зокрема, вам необхідно буде придбати таке устаткування:

  • просіювач борошна;
  • тістоміс;
  • машина розкочування тіста;
  • розстоювальна шафа;
  • стіл для роботи з тістом;
  • піч;
  • візки для випічки;
  • холодильник;
  • посуд та кухонний інвентар.

 

Як підібрати штат для пекарні

Працівники пекарні — люди, які забезпечують споживача смачним і якісним продуктом. Серед ключових співробітників пекарні повинні бути присутніми такі посади: технолог виробництва, пекарі, пакувальник, продавець, прибиральниця, бухгалтер.

Штат співробітників визначається, відштовхуючись від формату пекарні та виробничих потужностей. Також необхідно провести попереднє навчання персоналу, ознайомити його з рецептурою, технікою безпеки та процесом виробництва, а також простежити дотримання всіх норм і вимог санітарії. Пекарі повинні мати відповідну освіту і досвід роботи, оскільки саме від їх професіоналізму багато в чому залежить якість продукції.