Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гранти

Стартувала оновлена грантова програма для українських розробників у сфері defense tech Brave1

img

У межах ініціативи Brave1 стартує приймання заявок на оновлену грантову програму для українських розробників у сфері defense tech. Виробники технологічних рішень, які шукають додаткових можливостей для прискорення розвитку свого продукту, зможуть отримати військову експертизу, можливості для тестувань, організаційну, інформаційну та фінансову підтримки власних розробок. Під час нової хвилі програми суми грантів, на які можуть претендувати розробники, збільшили з 5 000  та 25 000  доларів США до 500 000, 1 млн та 2 млн гривень. Отримане фінансування можна спрямувати на закупівлю необхідного обладнання та комплектуючих, R&D та розвиток свого продукту. 

 

Для кого?
  1. Податися на грант сумою 500 000 гривень можуть ті українські виробники, чия розробка пройшла оборонну експертизу та отримала загальну оцінку й оцінку поточного рівня готовності розробки на рівні не менше 4 балів. 
  2. Для отримання 1 млн гривень загальна оцінка повинна становити не менше 4 балів, а оцінка поточного рівня готовності розробки — не менше 5 балів. 
  3. Грант на 2 млн гривень зможуть отримати ті виробники, загальна оцінка розробок яких та оцінка поточного рівня готовності становлять не менше 5 балів.

 

Окрім того, заявники програми повинні: 

  • станом на дату подання заявки фактично не перебувати та не провадити свою господарську діяльність на тимчасово окупованій рф території України, яка включена до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф;
  • зобов’язатись не провадити господарську діяльність та не мають дочірніх підприємств на території російської федерації та/або Республіки Білорусі та інших країнах, включених до санкційного списку, а також не є засновниками/учасниками/членами
  • не мати юридичних осіб, що зареєстровані та/або здійснюють діяльність на території рф та/або рб;
  • не бути віднесеними до юридичних або фізичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), відповідними рішеннями РНБО України, введеними в дію Указом Президента України щодо застосування персональних (спеціальних) економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України «Про санкції»;
  • не мати кінцевих бенефіціарних власників громадян рф та/або рб.

 

Як взяти участь?

Для участі у виставці потрібно зареєструватись на порталі Українського фонду стартапів, після чого знайти в особистому кабінеті програму Brave1 та заповнити аплікаційну форму.  

Після подання заявка проходить етапи внутрішнього комплаєнсу, оцінки експертами, затвердження рекомендованих експертами розробок Наглядовою радою та безпосередньо укладення грантового договору з розробником.

 

Довідково:
  • Грантова програма Brave1 була запущена в липні 2023 року з ініціативи Міністерства цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони, Генеральним штабом Збройних сил, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерством економіки та Радою національної безпеки та оборони. Подати заявку можуть виробники, чиї розробки відповідають 12 пріоритетним вертикалям технологічних розробок, визначених Генеральним штабом ЗСУ для кластера Brave1, та пройшли оборонну експертизу. Станом на травень 2024 року в межах програми видано 189 грантів на загальну суму 3,3 млн доларів.