Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Ініціативи

Стартує новий проєкт з розвитку підприємництва за стандартами ЄС

img

Торгово-промислова палата України, Донецька і Запорізька ТПП у межах проєкту  «EntreComp+ — підприємницькі компетенції, які дозволяють бізнесу розширити рамки» оголошує про старт нової безоплатної програми для розвитку підприємництва. Ініціатива спрямована на допомогу українським мікро-, малим і середнім підприємствам ставати сильнішими у боротьбі з глобальними викликами та успішно працювати на ринках Європейського Союзу. 

 

Про проєкт

Рамка підприємницьких компетенцій EntreComp+ — це документ, адаптований під глобальні виклики та технологічні тренди малого та середнього бізнесу в Україні. Він допомагає наблизити умови та принципи роботи українських підприємців до стандартів Європейського Союзу. 

EntreComp+ базується на трьох основних сферах компетентностей:

  • Ідеї та можливості. Фокус на розвитку креативного мислення та генерації новаторських ідей.
  • Ресурси. Навички пошуку, консолідації та ефективного управління ресурсами від фінансів до людей і нових технічних можливостей.
  • Діяльність. Ініціативність та підприємливість, бізнес-планування. 

 

Ці сфери у межах проєкту будуть розглянуті під час таких заходів: 

  1. Серія онлайн-тренінгів для ММСБ з розвитку підприємливості, ключових підприємницьких компетенцій, знань та навичок з актуальних питань ведення бізнесу. Основні тематичні напрями: прогнозування, критичне мислення та креативність, формування бізнес-моделей, лідерство, цифровізація бізнесу.
  2. Онлайн-зустрічі, присвячені досвіду втілення практичних інструментів рамки підприємницьких компетенцій на прикладі реальних кейсів.
  3. Серія публікацій з практичними кейсами щодо впровадження основних інструментів: технологічних ресурсів, фінансово-економічної грамотності, переконанню і співробітництву, залученню ресурсів, боротьбі з невизначеністю.

 

Заходи відбуватимуться упродовж вересня-грудня 2024 року

 

Для кого?

Участь у проєкті можуть взяти власники мікро-, малого та середнього бізнесу, топменеджери, засновники стартапів, а також підприємці-початківці та ті, хто тільки планує відкрити власну справу.

Реєстрація на кожен із заходів буде відбуватися окремо й оприлюднена на інформаційному ресурсі ТПП. 

Дізнатися більше про проєкт можна за посиланням

 

Довідково:
  • Ініціативу реалізують Торгово-промислова палата України, Донецька і Запорізька ТПП в рамках проєкту  «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні», який впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії.