Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Бізнес-процеси

Модернізовано послугу з отримання висновку на транскордонне перевезення відходів Зеленого переліку для бізнесу

img

Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev, у партнерстві з Офісом ефективного регулювання BRDO модернізували онлайн-сервіс отримання Висновку на транскордонне перевезення відходів Зеленого переліку через ЕкоСистему. Оновлення спрямовані на спрощення процесів для бізнесу та підвищення ефективності управління відходами в країні.

 

Відтепер підприємства можуть: 

  • Отримати висновок в режимі «peopleless», тобто без участі чиновника, у разі експорту: текстильних відходів (код В3030), відходів паперу, картону та целюлозних продуктів (код В3020), відходів сільськогосподарського і харчового виробництв, якщо вони не інфіковані (код В3060). Після подання заявки рішення вноситься до реєстру автоматично.
  • Обрати потрібного партнера, який здійснює відповідні операції з відходами без зайвих пошуків.  Платформа автоматично обирає з Реєстру суб’єктів господарювання у сфері управління відходами та пропонує ті підприємства, які підходять. Це забезпечує прозорість та точність процесу — особливо враховуючи, що на відновлення відходи можуть тепер ввозити лише суб’єкти господарювання, які мають дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів.
  • Формувати звітність автоматично без ручного введення. Для цього сервіс вже інтегровано в інформаційну систему управління відходами.

Відтак, цифровізація сприятиме прозорості та ефективності процесів в питанні управління відходами, а також знизить корупційні ризики шляхом мінімізації людського впливу.