Їдальня
Формат закритих їдалень переважно стосується їдалень у приватних освітніх закладах чи великих приватних виробництвах, в той час, коли відкриті їдальні або цей формат по своїй суті є дуже демократичним кафе, що готове прийняти кожного клієнта.
Формати можуть відрізнятись за цілим списком інших принципів, наприклад:
-
їдальні full cylce, тобто закритого циклу чи ні (тобто, страва готується з 0 чи просто розігрівається або доготовується на кухні)
-
їдальні free flaw, на кшталт, усім знайомої однойменної мережі кафе домашньої кухні, коли клієнт може обирати страви в будь-якому порядку, а потім йти на касу; чи з конкретною лінією видачі, де, щоб обрати страву потрібно простояти чергу
Зазвичай, додаткового сервісу та офіціантів у їдальні немає. Основна задача цього бізнесу — швидко і недорого втамувати голод клієнта. Тому у їдальнях досить часто немає широкого асортименту страв, більшість з них дуже прості і знайомі в приготуванні та не потребують особливо дороговартісних продуктів.
Дизайн приміщення має бути приємний, проте не коштувати дорого.
Перед тим, як відкривати їдальню потрібно чітко зрозуміти для кого ви її робите. Для студентів, адже ви відкриваєтесь поруч з університетськими кампусами? Чи для працівників бізнес-центру чи можливо заводу? Чи відкриваєтесь для тих, хто хоче втамувати голод і ситуативно опинився в центрі і тому ви обираєте локацію з величезним потоком трафіку?
Локація та цінова політика в цьому випадку будуть важливими. Також необхідно вивчити та прорахувати потенційний прибуток від однієї та мережі їдалень.