Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Сільське господарство

Вирощування аквакультури (раки)

М’ясо раків — справжній делікатес, який має багато шанувальників. Завдяки ніжному смаку багато людей обирають саме м’ясо раків як улюблену закуску. Тому ідея розведення раків для бізнесу заслуговує на увагу. Така діяльність може приносити стабільний дохід через доволі великий попит. Конкуренція у цьому бізнесі — слабка.

Раків розводити можна:

  • у ставках;
  • в акваріумах.

 

Вирощують раків з кінця березня і до початку листопада. Тому сезон продажу раків стартує саме в березні.

Зазвичай на ринок продукція постачається в «живому» вигляді. Це пов’язано з тим, що живих раків можна довше зберігати, тому вони й мають значний попит. Також якщо живих раків не вдасться розпродати, їх можна заморозити. Таку продукцію можна відправляти на переробні рибні підприємства, які подрібнюють м'ясо і випускають у вигляді субпродуктів. Зазвичай така продукція не коштує надто дорого, але ціни можуть підійматися в зимовий період, коли свіжих раків на ринку немає.

Для розведення раків вам знадобиться:

  • земельна ділянка біля річки або ставок;
  • акваріуми із системою фільтрації, обігрівачами для інкубації ікри та компресорами;
  • самі раки або їхні личинки;
  • корм.

 

Окупність такого виду аграрного бізнесу займає всього 3-5 років.