Вирощування аквакультури (креветки)
Численні рибні господарства — прямий доказ популярності аквакультури серед українських підприємців. Вирощування креветок характеризується хорошими можливостями масштабування і широким діапазоном вимог до розмірів стартового капіталу. Підприємці-початківці можуть почати такий бізнес у власному акваріумі та розводити ракоподібних для реалізації через зоомагазини, а досвідчені — орендувати приміщення в кілька тисяч квадратних метрів і облаштувати там штучні водойми, що дозволяє вирощувати та продавати в торгові мережі кілька тонн м’яса креветок щорічно.
Ринок збуту
Однією з найважливіших складових успішного бізнесу є організація збуту. При розведенні креветок на продаж у великих обсягах слід встановити контакти з найближчими:
- ресторанами та суші-кафе;
- пивними барами й пабами;
- роздрібними продуктовими магазинами;
- супермаркетами;
- спеціалізованими рибними магазинами;
- гуртовими закупниками й дистриб’юторами;
- зоомагазинами.