Виноробня
Шлях від ідеї до першої пляшки вина займає близько 5 років. Виноробу потрібно знайти відповідну землю та обробити її, купити та посадити саджанці. Паралельно починається будівництво виноробні, закупівля техніки та обладнання. Також необхідно отримати ліцензію на роздрібний продаж.
Рентабельність виробництва дуже висока. При дотриманні всіх рекомендацій щодо вирощування винограду та його переробки, рентабельність такого виду бізнесу перевищує 100%. Займаючись виноробством ви отримаєте перспективний, прибутковий і престижний бізнес, який можна передати у спадок своїм дітям та онукам. Головна умова, звісно, випускати по-справжньому якісний продукт.
Як обрати ґрунт та саджанці?
Спочатку слід знайти правильний ґрунт для вирощування винограду: він повинен мати правильну сонячну експозицію, склад і підходити для вирощування певного сорту винограду. Можна звернутися до фахівця, який допоможе вибрати правильну місцевість, виконати аналіз і навіть допомогти на перших етапах. Саджанці — від їхньої якості залежить, чи приживеться кущ, чи буде він стійким до хвороб, а також його урожайність. Більшість виноробів купують саджанці в Європі, там вони коштують від 2 євро за штуку. Найчастіше на одному гектарі висаджують від трьох до п'яти тисяч саджанців.
Яке необхідне обладнання?
Обладнання — важливий етап створення виноробні. Вам потрібно прилади як для пресування та ферментації винограду, так і для розливу в пляшки, прикріплення етикеток, закупорки продукту та його зберігання до того, як він потрапить до винних магазинів.