Гастрономія
Крафтова броварня
Крафтові заклади набирають все більшої популярності. Це пов’язано з тим, що покупці цінують автентичність хмільного напою, а крафтові пивоварні забезпечують збереження первісного рецепта того чи іншого сорту пива. Якщо броварня варить справжнє, якісне та унікальне пиво — для неї знайдеться місце на крафтовому ринку.
Планування бізнесу необхідно починати з розміру закладу, адже саме це формуватиме дохід, ймовірні витрати та обсяги виробництва.
За обсягом броварні бувають:
- мікро- — від 20 до 500 літрів напою на добу;
- міні — від 500 до 15 000 літрів напою на добу;
- пивний завод від 30 000 літрів напою на добу.
За технологією виробництва пивоварні бувають:
- Повного циклу. Використовується ячмінне або житнє зерно. Їх зважують і дроблять, а потім використовують для варіння солодового сусла. Повний цикл приготування пива трудомісткий та потребує фінансових витрат від підприємця.
- Укороченого циклу. У пивоварнях укороченого циклу для спрощення виробничого процесу та мінімізації витрат використовують готове сусло.