Хінкальня
Хінкалі — це національна страва грузинської кухні, яка складається з тіста та м'ясної начинки. Кафе-хінкальні, попри вузьку спеціалізацію, не є закладами «однієї страви». Популярне сьогодні слово «Хінкальня» не має на увазі будь-якого строго формату, а скоріше популяризує грузинську кухню. Кафе-хінкальні є частиною закладів громадського харчування, що спеціалізуються на грузинській або кавказькій кухні.
Хінкальні, як бізнес, цілком успішно працюють у багатьох містах країни. Їхня концепція полягає в кількох основних принципах:
- смачна страва, приготована вручну кухарем;
- невисока ціна товару;
- стилізованість інтер'єру;
- швидке обслуговування.
Для начинки хінкалі використовують яловичину, свинину, набагато рідше баранину, інші види м'яса не передбачені в оригінальному рецепті. Начинку або рубають на дрібні шматочки, або перемелюють у фарш. Для смаку додають багато спецій та зелені. Для відвідувачів вегетаріанців подібні заклади можуть пропонувати хінкалі із сиром, найчастіше використовується сир сулугуні.
Устаткування
Обладнання, яке буде потрібно для роботи:
- теплове: плити, теплові шафи;
- електромеханічне: посудомийна машина, міксери;;
- холодильне: холодильні шафи;
- службове: мийки, сміттєві баки, стелажі, полиці, візки, шафи;
- ваги;
- обладнання для переробки м'яса: м'ясорубка, ножі для обробки;
- посуд;
- меблі для закладу.
Персонал
Для повноцінної роботи закладу вам потрібно буде найняти персонал:
- Кухарі: потрібно дві людини, які працюватимуть позмінно.
- Адміністратор: для організації роботи.
- Офіціант: для оформлення та видачі замовлень.
- Прибиральниця.
- Бухгалтер.