Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гастрономія

Хінкальня

Хінкалі — це національна страва грузинської кухні, яка складається з тіста та м'ясної начинки. Кафе-хінкальні, попри вузьку спеціалізацію, не є закладами «однієї страви». Популярне сьогодні слово «Хінкальня» не має на увазі будь-якого строго формату, а скоріше популяризує грузинську кухню. Кафе-хінкальні є частиною закладів громадського харчування, що спеціалізуються на грузинській або кавказькій кухні. 

Хінкальні, як бізнес, цілком успішно працюють у багатьох містах країни. Їхня концепція полягає в кількох основних принципах:

  • смачна страва, приготована вручну кухарем;
  • невисока ціна товару;
  • стилізованість інтер'єру; 
  • швидке обслуговування.

 

Для начинки хінкалі використовують яловичину, свинину, набагато рідше баранину, інші види м'яса не передбачені в оригінальному рецепті. Начинку або рубають на дрібні шматочки, або перемелюють у фарш. Для смаку додають багато спецій та зелені. Для відвідувачів вегетаріанців подібні заклади можуть пропонувати хінкалі із сиром, найчастіше використовується сир сулугуні.

 

Устаткування

Обладнання, яке буде потрібно для роботи:

  • теплове: плити, теплові шафи;
  • електромеханічне: посудомийна машина, міксери;;
  • холодильне: холодильні шафи;
  • службове: мийки, сміттєві баки, стелажі, полиці, візки, шафи;
  • ваги;
  • обладнання для переробки м'яса: м'ясорубка, ножі для обробки;
  • посуд;
  • меблі для закладу.

 

Персонал

Для повноцінної роботи закладу вам потрібно буде найняти персонал:

  • Кухарі: потрібно дві людини, які працюватимуть позмінно.
  • Адміністратор: для організації роботи.
  • Офіціант: для оформлення та видачі замовлень.
  • Прибиральниця.
  • Бухгалтер.