Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Інвестиції

В Україні створять мережу домобудівельних комбінатів

img

Німецький власник технології та виробник обладнання для індустріального домобудування Vollert Anlagenbau GmbH спільно з українськими партнерами оголосили про старт реалізації в Україні інвестиційного проєкту з будівництва мережі домобудівельних комбінатів. Відповідний меморандум було підписано під час Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference — URC2024). Ініціатива надасть можливість німецькій компанії створити в Україні сучасні виробничі потужності для будівництва масового доступного житла, що пришвидшить процеси відбудови та стане прикладом для іноземних інвесторів щодо активного інвестування в українську економіку.

 

Про проєкт

Передбачено, що загальна потужність виробництва всієї мережі становитиме до 1 млн кв.м доступного житла на рік, із застосуванням найсучаснішої німецької конвеєрної технології виготовлення збірних залізобетонних конструкцій для масового будівництва споруд житлового та іншого призначення. 

Перший завод потужністю до 300 000 кв.м житла (до 5 000 квартир) щорічно буде побудований до кінця 2024 року на території Київської області. Контракт отримав фінансову підтримку консорціуму німецьких банків та відповідне страхове покриття, включаючи військові ризики, від провідного німецького страховика Elmer Hermes. Німецька сторона також передає Україні технологію переробки будівельного сміття, що утворилося внаслідок руйнувань житлових будинків для повторного використання в новому будівництві/відновленні. Загальна сума інвестицій складатиме 165 млн євро.

Інвестиційний супровід й аналітичну підтримку від української сторони здійснює UkraineInvest, оскільки угода має необхідні ознаки інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.