Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Інвестиції

Уряд схвалив підписання перших договорів для реалізації проєктів зі значними інвестиціями

img

Кабінет Міністрів України схвалив підписання двох спеціальних інвестиційних договорів для реалізації інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. Результатом такого кроку стане залучення в економіку України близько 95 млн євро та створення понад 200 нових робочих місць. 

 

Що передбачає підтримка від держави?

Законом «Про державну підтримку проєктів зі значними інвестиціями в Україні» передбачається сприяння проєктам з обсягом капітальних інвестицій від 12 млн євро, які охоплюють переробну промисловість, логістику, складське господарство, охорону здоров’я, електронні комунікації, добування корисних копалин тощо.

Інвестор, який укладає з Кабінетом Міністрів спеціальний інвестиційний договір, звільняється від оподаткування, отримує компенсації в обсязі до 30% значних інвестицій та підпадає під дію умов, які полегшують проходження шляху підготовки та реалізації проєкту. Для прикладу, проєкт вартістю 12 млн євро у разі укладення з договору може одержати державну підтримку в розмірі до 3,6 млн євро. 

Ключову роль уповноваженої державою установи у процесі підтримки покладено на урядовий Офіс з питань залучення та супроводу інвестицій. UkraineInvest безпосередньо залучає інвесторів, надає їм правову, консультативну, аналітичну підтримки при підготовці заявки на проходження оцінки ідеї та надання їй статусу інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями. Офіс також здійснює супровід до завершення реалізації інвестпроєкту та виконання умов СІД.

Так, впродовж останніх 6 місяців Офіс надав послуги зі супроводу бізнесу щодо підготовки заявок для подання Міністерству економіки з метою проходження процедури оцінки та отримання статусу проєктів зі значними інвестиціями, які оцінюються в понад 290 млн євро.