Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Інвестиції

UkraineInvest оновив гайд «Державна підтримка інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями»

img

Команда UkraineInvest оновила гайд для потенційних інвесторів, які готові реалізувати в Україні інвестиційні проєкти вартістю від 12 млн євро.

Гайд надає вичерпну інформацію про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями, а також про механізми доступу бізнесу до низки стимулів та пільг. 

 

Нове інвестиційне законодавство

Для створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні набуло чинності нове інвестиційне законодавство, що передбачає отримання державної підтримки для  інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями, розмір капітальних інвестицій яких становить від 12 млн євро. Серед видів підтримки, що можуть бути надані державою на користь інвестора в обсязі до 30% капітальних витрат (CAPEX) інвестиційного проєкту, такі:

  • пільги у вигляді звільнення від податку на прибуток, ПДВ та митних зборів при ввезенні нового обладнання для реалізації проєкту;
  • компенсація витрат на будівництво об’єктів інфраструктури та підключення до інженерних мереж;
  • звільнення від сплати за втрати лісового господарства;
  • звільнення або зменшення плати за землю, яка може бути меншою за встановлену місцевими органами для інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

 

Ці стимули сприяють активізації залучення інвестицій і розвитку стратегічно важливих галузей економіки України. Забезпечуючи інвесторам не лише фінансову підтримку, але й зручні умови для ведення бізнесу, держава доводить, що інвестиції під час війни — це реальність. Попри існуючі виклики, країна зберігає свій потенціал та перспективи для інвестиційного розвитку. 

Урядовий офіс UkraineInvest, як уповноважена установа з питань залучення та супроводу проєктів зі значними інвестиціями, запрошує до співпраці українських та іноземних інвесторів, зацікавлених в Україні як у майданчику для успішної реалізації інвестиційних проєктів.

 

Оновлений гайд містить більше інформації щодо Закону №1116, сфери, які під нього підпадають, та переваги, які отримує інвестор.

 

Ознайомитись із гайдом можна за посиланням.