Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гранти

Молоді підприємці можуть подавати заявки на отримання гранту від держави через портал Дія

img

Молоді підприємці віком до 25 років вже можуть подавати заявки на отримання грантів до 150 000 гривень на відкриття власного бізнесу у межах програми «Власна Справа». Грант для молоді не передбачає створення нових робочих місць. У разі ухвалення позитивного рішення щодо виділення фінансування, грантоотримувачам необхідно відкрити ФОП. 

Через три роки такі підприємці зможуть ще раз отримати грант від держави — вже за програмою «Власна Справа» на загальних умовах. На сьогодні — це 250 000 гривень за умови створення не менше двох робочих місць. Рішення про надання гранту адмініструється Державною службою зайнятості. 

 

Для кого?

Участь у програмі можуть взяти особи віком до 25 років, які на момент подання заявки ще не мають зареєстрованої ФОП.

 

Як взяти участь?

Для участі в програмі потрібно зайти на портал Дія в розділ «Грант на власну справу» і подати заявку онлайн разом з бізнес-планом.

Ознайомитися з деталями програми «Власна Справа» можна за посиланням

Довідково:

  • За грантовою програмою «Власна Справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 000 до 250 000 грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Для отримання гранту понад 75 000 грн обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 
  • За понад два роки роботи програми «Власна Справа» підприємці отримали від держави понад 20 000 грантів на розвиток бізнесу на майже 5 мільярдів гривень.