Марокко відкриває ринок для яловичини з України
За інформацією Посольства України в Королівстві Марокко, у зв’язку зі зростанням цін на яловичину в Марокко, спричиненим погодніми умовами та підвищенням цін на корми для худоби, Національне управління з безпеки харчових продуктів Марокко (ONSSA) 15 жовтня 2024 року ухвалило рішення щодо розширення переліку країн для імпорту свіжого червоного м’яса (замороженого або охолодженого) до Марокко.
До переліку внесено Україну разом з імпортерами яловичини з Бразилії та Парагваю.
Аналогічне рішення стосується імпорту до Марокко овечого та козячого м’яса з країн-членів ЄС, Андорри, Албанії, Аргентини, Австралії, Канади, Чилі, США, Великої Британії, Нової Зеландії, Сербії, Сінгапуру, Швейцарії, Уругваю.
Згідно з рішенням національного управління Марокко, вся імпортована яловичина має мати сертифікат здоров’я, виданий компетентними органами країни походження, а також сертифікат про забій халяль, виданий затвердженим ісламським органом у країні походження.
Зразок сертифікату здоров’я розміщено за посиланням.