Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Ініціативи

Компенсація роботодавцю за працевлаштування ВПО: держава виплатила у межах програми 224 млн грн з початку 2024 року

img

224 млн грн виплатила держава роботодавцям у межах компенсаційної програми за працевлаштування 11 300 внутрішньо переміщених осіб з початку 2024 року. Розмір компенсації, яка виплачується роботодавцю, становить зараз 8 000 гривень. Ініціатива спрямована на допомогу людям, які отримали статус ВПО після 24 лютого 2022 року, швидше працевлаштуватись та адаптуватись на новому місці.

 

Як отримати і що для цього потрібно?

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом), гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації разом з пакетом необхідних документів.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

  • Заява про компенсацію витрат
  • Відомості про працівників, які є застрахованими особами (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті)
  • Документ, що підтверджує працевлаштування
  • Копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи
  • Копія наказу про працевлаштування особи

 

Подати заяву на отримання компенсації через Портал Дія або в паперовій формі у центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Довідково:
  • Програма надання компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО є складовою флагманського проєкту Міністерства економіки України «Робота без бар’єрів», який реалізується на виконання Національної стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні.