Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гранти

Гранти для малих і середніх підприємств із розвитку циркулярних ланцюгів доданої вартості

img

Європейський Союз у межах програми «Єдиний ринок» оголошує про початок прийому заявок на участь у конкурсі «Партнерство для циркулярних ланцюгів доданої вартості між основним бізнесом та МСП у соціальній економіці». Ініціатива має на меті збільшити внесок малих та середніх підприємств у розвиток ланцюгів доданої вартості циркулярної економіки. 

У межах програми буде підтримано 2-3 проєкти. Загальний бюджет конкурсу — 2 000 000 євро.

 

Про програму

У межах програми передбачено підтримку інновацій у виробництві циркулярних продуктів та послуг, сприяння переходу до економіки з меншими викидами вуглецю, а також розвиток нових бізнес-моделей та організаційних підходів.

Консорціуми, які братимуть участь, повинні зосередитися на дослідженнях ринку, інноваціях, обміні знаннями та організації навчальних заходів для соціальних підприємств і традиційних компаній, щоб розвивати циркулярні процеси на місцевому та міжнародному рівнях.

 

Для кого?

Учасники конкурсу повинні відповідати таким критеріям:

  • Бути юридичними особами (державними або приватними установами).
  • Бути зареєстрованими в країнах-членах ЄС або країнах, які асоційовані з Програмою єдиного ринку (SMP), включно з Україною. 
  • Бенефіціари та афілійовані особи мають зареєструватися в Реєстрі учасників та пройти перевірку Центральною службою валідації (REA Validation).

 

Склад консорціуму:

  • Консорціум повинен складатися щонайменше з шести незалежних суб'єктів з трьох різних країн, які належать до щонайменше трьох різних груп країн (залежно від рівня ВВП на душу населення).
  • Має бути включена щонайменше одна організація, яка підтримує соціальну економіку в кожній країні учасника, а також одна-дві організації такого типу на рівні ЄС.
  • Для кожної країни-учасниці в консорціумі повинна бути одна основна галузева федерація або організація підтримки бізнесу з досвідом у циркулярній економіці, що діє на національному, регіональному або місцевому рівні.
  • Також одна основна галузева федерація або організація підтримки бізнесу, що представляє або підтримує підприємства з досвідом у циркулярній економіці на рівні ЄС (такі як галузеві федерації, асоціації або мережі).

     

Як взяти участь?

Для участі в конкурсі потрібно подати проєктну пропозицію в електронному вигляді через Портал фінансування та тендерів, яка має складатися з:

  • Форми заявки (А): адміністративна інформація про учасників (майбутніх координаторів, бенефіціарів та афілійованих осіб) та зведений бюджет проєкту (заповнюється безпосередньо онлайн).
  • Форми заявки (B): технічний опис проєкту.
  • Додатків та супровідних документів: детальна бюджетна таблиця/калькулятор, список попередніх проєктів (ключові проєкти за останні 4 роки), контрольний перелік відповідності вимогам (можна завантажити зі сторінки EISMEA).

     

Дедлайн подання заявок — 10 грудня 2024 року

Детальніше ознайомитися з умовами участі у конкурсі, процедурою реєстрації та шаблонами необхідних документів можна за посиланням.