Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гранти

Гранти для фінансування інноваційних проєктів у сфері AI та Індустрії 5.0

img

ЄС у межах другої хвилі проєкту AI REDGIO 5.0 надає можливість отримати грант у розмірі до 60 000 євро на підтримку впровадження штучного інтелекту (ШІ) на малих та середніх підприємствах. Конкурс орієнтований на розвиток технології АІ-at-the-Edge та переходу до індустрії 5.0, що забезпечить конкурентну спроможність МСП у сфері виробництва. Проєкт передбачає розробку методів та інструментів для оцінки зрілості, а також створення надійного середовища для обробки даних.

 

Для кого?

Подати заявку можуть такі компанії:

  • Малі та середні підприємства, які відповідають критеріям Horizon Europe.
  • Комерційні організації, що бажають впроваджувати інноваційні рішення.
  • Неприбуткові організації, що працюють у сфері виробництва.

 

Про проєкт 

У межах конкурсу буде обрано до 10 експериментів, керованих малими та середніми підприємствами, що зосереджуються на впровадженні штучного інтелекту (ШІ) та системах Industry 5.0.

Подані пропозиції будуть оцінюватися за такими критеріями:

  • Відмінність. Чітко описана проблематика, яку планує розв'язати експеримент, та визначені цілі, що відповідають проєкту, а також є конкретними, вимірними, досяжними, реалістичними та своєчасними. Рішення мають демонструвати  інноваційний потенціал для покращення поточних процесів, продуктів або послуг.
  • Вплив. Експеримент має підвищити рівень цифровізації МСП та демонструвати чіткі технологічні, економічні та комерційні наслідки.
  • Реалізація. Наявність необхідних потужностей  для проведення експерименту з погляду бюджету, інфраструктури, технологічного потенціалу та попереднього досвіду.

     

Очікується, що експерименти будуть охоплювати дві теми:

  • AI-at-the-Edge, що включає інтеграцію штучного інтелекту в системи Edge з акцентом на низьку затримку, якість даних та реальні випадки використання у виробництві, зокрема прогнозне обслуговування та контроль якості.
  • Індустрія 5.0, яка фокусується на людині та сталому циклічному виробництві. Експерименти повинні підвищувати гнучкість виробництв, забезпечувати безпеку працівників і сприяти екологічній стійкості, враховуючи людські аспекти у рішенні ШІ.

 

Фінансування переможцям буде надано на покриття до 60% витрат для комерційних організацій та 100% для неприбуткових організацій. Витрати можуть включати заробітну плату, підрядні роботи та непрямі витрати. Загальний бюджет програми — 600 000 євро.

 

Як взяти участь?

Щоб взяти участь у грантовій програмі, необхідно заповнити анкету за посиланням. Дедлайн подання заявок — 16 грудня 2024 року

Ознайомитися з деталями програми можна за посиланням

З додаткових питань можна звертатися за електронною адресою airedgio_opencall@carsa.es