Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Гранти

Грантовий конкурс із посилення організаційної та підприємницької спроможності МСП у соціальній економіці

img

Європейський Союз у межах програми «Єдиний ринок» оголошує про початок приймання заявок на участь у конкурсі «Посилення організаційної та підприємницької спроможності МСП у соціальній економіці». Ініціатива має на меті підвищити якість управління та організаційної досконалості малих та середніх підприємств у соціальній економіці шляхом розробки та впровадження послуг з розбудови потенціалу, навчання, та консультування. 

У межах програми буде підтримано 3-4 проєкти. Загальний бюджет конкурсу — 6 000 000 євро.

 

Про програму

У межах програми передбачено розробку та тестування програм з підвищення потенціалу, навчання, коучингу та консалтингу. Проєкти мають бути модульними та придатними для реплікації. Це сприятиме підвищенню стійкості МСП у таких сферах, як економічний та екологічний вплив, доступ до ринків, інновації, стратегічне планування та управління персоналом.

Проєкти також мають включати міжнародне навчання та адаптацію до локальних умов.

 

Для кого?

Учасники конкурсу повинні відповідати таким критеріям:

  • Бути юридичними особами (державними або приватними установами). Фізичні особи (окрім самозайнятих) до участі не допускаються.
  • Бути зареєстрованими в країнах-членах ЄС або країнах, які асоційовані з Програмою єдиного ринку (SMP), включно з Україною.
  • Бенефіціари та афілійовані особи мають зареєструватися в Реєстрі учасників та пройти перевірку Центральною службою валідації (REA Validation).

 

Склад консорціуму:

  • Консорціум повинен складатися щонайменше з шести незалежних суб'єктів з трьох різних країн, які належать до щонайменше трьох різних груп країн (залежно від рівня ВВП на душу населення).
  • Має бути включена щонайменше одна організація, яка підтримує соціальну економіку в кожній країні учасника, а також одна-дві організації такого типу на рівні ЄС.
  • Консорціум також має включати щонайменше одного провайдера навчання або бізнес-школи з досвідом у сфері побудови потенціалу та тренінгів для соціальних підприємств.

 

Як взяти участь?

Для участі в конкурсі потрібно подати проєктну пропозицію в електронному вигляді через Портал фінансування та тендерів, яка має складатися з:

  • Форми заявки (А): адміністративна інформація про учасників (майбутніх координаторів, бенефіціарів та афілійованих осіб) та зведений бюджет проєкту (заповнюється безпосередньо онлайн).
  • Форма заявки (B): технічний опис проєкту.
  • Додатків та супровідних документів: детальна бюджетна таблиця/калькулятор, список попередніх проєктів (ключові проєкти за останні 4 роки), контрольний перелік відповідності вимогам (можна завантажити зі сторінки EISMEA).

 

Дедлайн подання заявок — 10 грудня 2024 року

Детальніше ознайомитися з умовами участі у конкурсі, процедурою реєстрації та шаблонами необхідних документів можна за посиланням.