Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Новини

Фінал акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація»: переможниці проєкту отримали 5,2 млн грн на розвиток бізнесу

img

28 серпня 2024 року в Києві відбувся Grand Pitch Day жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація». Дванадцять фіналісток в трьох категоріях — «Дебютантка», «Візіонерка» та «Безбар’єрний бізнес-проєкт» —  презентували журі власні бізнес-ідеї та змагалися за місце в трійці переможниць, які отримають по 400 000 грн для реалізації своїх підприємницьких цілей.

Акселератор став важливою платформою для українських підприємиць, підтримуючи їхні амбіції щодо розвитку, масштабування та диджиталізації бізнесу. Проєкт поєднував два формати навчання: офлайн чи віртуальний буткемпи, а також онлайн-лекторій. У межах Програми передбачались освітні модулі з фінансового планування, управління командою, маркетингу та продажів.

«Розвиток українського підприємництва — один із головних пріоритетів Мінцифри. Саме тому ми запускаємо проєкти та ініціативи, які допомагають українцям реалізовувати ідеї, розвивати власні справи, отримувати гранти для масштабування. У другому сезоні програми “Відважна” ми об’єднали понад 4 тисячі підприємиць, які планують запустити або масштабувати власну справу. Програма допомогла підприємицям здобути необхідні знання, отримати інструменти та фінансування для зростання. Вдячним партнерам та всім учасницям за успішну реалізацію програми», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України
 
Переможниці проєкту

За результатами голосування журі обрало три переможниці Grand Pitch Day:

Номінація «Дебютантка»

  • Ольга Обʼєдкова, FIBO school, онлайн-школа з математики
My image

Номінація «Візіонерка»

  • Антоніна Борисюк, RNB STUDIO, фото- та відеостудія
My image

Номінація «Безбар’єрний бізнес-проєкт»

  • Світлана Шевченко, VETERANOCOFFEE, мережа кав’ярень
My image
«Ми в Мінцифрі віримо, що Україна — країна підприємців. Саме тому постійно працюємо над розбудовою екосистеми МСП. Зараз особливу увагу приділяємо жіночому підприємництву, адже українки відіграють ключову роль у розвитку бізнесу та підтримці економіки. Проєкт “Відважна” вже другий сезон поспіль допомагає підприємицям реалізовувати бізнес-амбіції. Цьогоріч загальний призовий фонд становить 5,2 млн грн. Дуже радію, що разом із партнерами ми допомагаємо бізнесам трансформуватися. Дякую учасницям за натхненні проєкти», — Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.
 
My image

 

Усього в жіночому акселераторі «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» взяли участь понад 4 000 підприємиць

Програма містила 17 освітніх модулів, у яких брали участь представники Visa, USAID, monobank, Checkbox, Shop-Express, Укрпошта, засновники відомих українських бізнесів та інші провідні експерти.

«Акселератор “Відважна 2. Масштабування та діджиталізація” став яскравим продовженням минулого сезону й допоміг ще понад 4 000 жінкам або зробити перші сміливі кроки в започаткуванні бізнесу, або віднайти нове бачення розвитку власної справи. Фіналістки під час Grand Pitch Day показали сильні та конкурентоспроможні ідеї, і ми раді підтримувати креативних та сміливих бізнес-діячок і сприяти ще потужнішому розвитку жіночого підприємництва», — Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту. 
My image

 

Експертним журі Grand Pitch Day були: 
  • Брук Хардінг, заступниця Керівника офісу ініціатив перехідного періоду, USAID
  • Світлана Чирва, віцепрезидентка, регіональна менеджерка Visa в Україні та Молдови
  • Ірина Старомінська, голова правління АТ «Універсал Банк»
  • Ольга Безпалько, сертифікована тренерка з інклюзивних рішень для рівноправного суспільства
  • Ольга Роєнко, креативна підприємиця, менторка стартапів та МСБ
My image

Загальна сума грантів становила 5 200 000 грн. На проміжному етапі обрано 40 фіналісток, кожна з яких отримала по 100 000 грн для реалізації бізнес-ідей. 

список.

My image
«Сполучені Штати віддані підтримці підприємниць в Україні, адже щодня ми бачимо, як жінки відіграють ключову роль у своїх громадах і роблять вагомий внесок у економічне відновлення країни. За підтримки USAID тисячі українців, серед яких жінки, внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю, змогли розвинути важливі та актуальні навички, що допомагають їм інтегруватися в ринок праці й конкурувати за добре оплачувані робочі місця. Крім цього, з метою підтримки економічного зростання та відновлення України, програми USAID допомогли понад 28 000 малим і середнім підприємствам в отриманні доступу до фінансування», — Джулі Конен, директорка Місії USAID в Україні 
My image

Критерії оцінки бізнес-проєктів учасниць Grand Pitch Day:

  • Візія бізнес-проєкту — обґрунтований покроковий план реалізації бізнесу.
  • Реалістичність бізнес-проєкту — проєкт відповідає потребам цільової аудиторії та ринкової ніші.
  • Інноваційність та технологічність — проєкт має високий рівень інноваційності й технологічні рішення, що впливають на успіх бізнесу.
  • Ринковий потенціал і конкурентоспроможність — проєкт має перспективи для зростання та унікальні характеристики.
  • Масштабування — наявність детально опрацьованої та реалістичної стратегії масштабування.
  • Залучення фінансування — чітке бачення потреб та аргументація впливу фінансування на ефективність та масштабування бізнесу.

 

Крім того, на заході функціонувала спеціальна локація «Відважний простір», де фіналістки представляли свою продукцію, та інтерактивна зона «Простір натхнення #ShesNextbyVisa».

 

«Ми у Visa переконані, що підтримка жіночого підприємництва є важливою стратегічною інвестицією в майбутнє України. Новий сезон візійного жіночого акселератора “Відважна 2. Масштабування та діджиталізація” продемонстрував, що в умовах викликів можна не лише започаткувати бізнес, а й масштабувати його завдяки сучасним технологіям та інструментам, які надають Visa й наші партнери. Кампанія She’s Next Empowered by Visa підтверджує, що завдяки підтримці можливо досягати значних висот у бізнесі, адаптуватися до змін і виводити свої проєкти на новий рівень. Сьогодні найвідважніші учасниці отримали гранти для динамічного розвитку своїх бізнес-ідей», — зазначила Світлана Чирва, віцепрезидентка та регіональна менеджерка Visa в Україні та Молдові.

Додатковими бізнес-пропозиціями, що допомогли диджиталізувати учасницям підприємства, підтримали партнери Visa: monobank, Укрпошта, Checkbox, Shop-Express.

Довідково:
  • Новий сезон візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» впроваджує мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту й за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)», глобальної ініціативи She’s Next Empowered by Visa.
  • Visa (NYSE: V) — світовий лідер індустрії електронних платежів. Щороку Visa обробляє платіжні транзакції між споживачами, бізнесом, фінансовими та урядовими організаціями у понад 200 країнах. Наша місія — об’єднати світ за допомогою інноваційної, зручної, надійної та безпечної платіжної мережі, щоб сприяти процвітанню споживачів, бізнесу та економіки. Ми переконані, що розширення доступу для всіх в економіці допомагає зростанню добробуту людей в усьому світі та стане основою для глобального руху грошей у майбутньому. Дізнайтеся більше на сайті Visa.com.ua
  • She’s Next Empowered by Visa — глобальна ініціатива з підтримки підприємниць, які управляють, фінансують та розвивають власний бізнес. Visa підтримує низку програм по всьому світу, зосереджених на малому бізнесі, а також власницях бізнесу. Під проводом цієї ініціативи Visa прагне не лише дати жінкам базові знання для старту своєї справи, а й надихнути на підкорення нових вершин, зміцнити впевненість у власних силах та розвивати лідерські якості, які можуть бути корисними в будь-якій галузі.