Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції
Налаштувати вигляд

Розмір тексту

Відступи між буквами

Колір

Інвестиції

Експортно-кредитна агенція Польщі вперше застрахувала польські інвестиції в Україні

img

Експортно-кредитна агенція Польщі KUKE у співпраці з агенцією з гарантування інвестицій Групи Світового банку MIGA вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні. Вартість застрахованого об'єкта перевищує 45 000 000 доларів США. 


Значення укладеної угоди

Страхування політичних ризиків, надане MIGA та перестраховане KUKE, покриває потенційні втрати, зокрема, пов’язані з ризиками війни. У польській експортно-кредитній агенції зазначають, що ця операція є першим випадком страхування польських інвестицій в Україні з початку повномасштабної війни.

Зокрема для KUKE це також перша перестрахувальна операція щодо політичних ризиків, пов’язаних з іноземними прямими інвестиціями в Україну, здійснена для інвестора. Це також перша в історії перестрахувальна операція, укладена з багатосторонньою фінансовою інституцією.

Надалі у Міністерстві економіки України планують запровадити комплексну загальнодержавну систему страхування від воєнних ризиків, яка допоможе отримати доступне страхування не тільки для приватного сектора, а й для населення.

Довідково:
  • Основу для співпраці в межах проєктів через спільне страхування, паралельне страхування та перестрахування. забезпечив Меморандум про взаєморозуміння між MIGA та KUKE, підписаний на Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні.