Ціль 2. Подолання голоду, досягнення продовольчої безпеки, поліпшення харчування і сприяння сталому розвитку сільського господарства
28 листопада, 2021
Матеріал створений за підтримки ПРООН
Забезпечення продовольчої безпеки, усунення всіх форм голоду та надання доступу до поживних харчових продуктів у достатній кількості впродовж усього року є основними викликами щодо досягнення 2 Цілі сталого розвитку.
Вектор досяжності спрямовано на три взаємопов'язані орієнтири — це доступність збалансованого харчування, продуктивність сільського господарства та виробництво продуктів харчування.
Завдання Цілі 2.
- Забезпечити доступність збалансованого харчування на рівні науково обґрунтованих норм для всіх верств населення
- Підвищити вдвічі продуктивність сільського господарства, в першу чергу за рахунок використання інноваційних технологій
- Забезпечити створення стійких систем виробництва продуктів харчування, що сприяють збереженню екосистем і поступово покращують якість земель та ґрунтів, в першу чергу за рахунок використання інноваційних технологій
- Знизити волатильність цін на продукти харчування
Представники малого та середнього бізнесу можуть долучитись до процесу подолання голоду шляхом впровадження таких активностей:
- підтримувати локальних фермерів, які відповідають вимогам органічної продукції
- впроваджувати сталі підходи виробництва продуктів харчування
- надавати перевагу постачальникам, які використовують відповідальні методи сільського господарства
- здійснювати адресну продовольчу допомогу вразливих верств населення
- рекламувати здоровий спосіб харчування