Автор: М. Хелліер, В. Пятницький.
У практичному посібнику для українського агробізнесу представлений ринок Європейського Союзу (ЄС) дрібних фруктів, включаючи вишню та ягоди, які вирощені або можуть вирощуватись та експортуватись з України.
Постійні зміни в зовнішніх умовах, спричинені військовою агресією рф, створюють додатковий пласт проблем та перешкод на шляху ведення бізнесу, включно з експортом. Український бізнес шукає нові можливості для розвитку, освоєння нових ринків, вдосконалення продукції та оптимізації бізнес-процесів. Проте необхідні нові знання, які можна застосувати саме на практиці.
Для кого : керівників і менеджерів МСБ, підприємців, які прагнуть розширити ринок або вийти на експорт
Експрес-курс для підприємців, які хочуть швидко оцінити стан свого бізнесу, виявити слабкі місця та отримати дієві інструменти для розвитку.
Розробник курсу : ініціатива «UA Anti-crisis» у співпраці з Офісом з розвитку підприємництва та експорту
Для кого : власників мікро-, малого та середнього бізнесу, керівників компаній, які уповноважені ухвалювати виконавчі рішення з метою впровадження змін
Нова фаза програми, спрямована на запуск регіонального експортного кейс-менеджменту — індивідуальної послуги для компаній, яка допомагає визначити потреби у сфері розвитку експорту та розробити дорожню карту з переліком відповідних національних і регіональних постачальників послуг.
Для кого : регіональних організацій з підтримки бізнесу
Export Academy. Trainers — навчальна програма для випускників програм Train the Trainers Pilot 2019 та Train the Trainers 2020/2021, під час якої учасники, разом із міжнародними експертами, розроблять структуру та зміст нової тренінгової програми з розвитку експортного потенціалу для українських малих та середніх підприємств. За розробленою методологією учасники Програми, протягом шести місяців, будуть навчати експортним навичкам представників МСБ.
Для кого : експортних консультантів, які прагнуть розвиватися як тренери та ментори
Видання містить поради щодо того, як орієнтуватися на кожному етапі шляху під час підготовки до виставки.